Actie

Actiekrant

Actiekrant - Bespaar op auto-onderhoud

line-ap.png

 

autoprofijt_thema1_2023.jpg

Tips_garage.png

De beste manier van besparen is simpelweg de auto eigenhandig onderhouden. Regelmatig voorgeschreven onderhoud, zoals olie verversen en onderdelen vervangen, laat je natuurlijk door een vakkundige garage doen. Maar er zijn ook tal van werkzaamheden waarmee je je auto zelf in topconditie houdt. Vooral als de winter zijn intrede doet. Daarom hieronder enkele praktische tips.

   arrow-autoprofijt.png  Geef vorst geen kans

   arrow-autoprofijt.png  Voorkom een vastgevroren handrem

   arrow-autoprofijt.png Houd je ruiten schoon

   arrow-autoprofijt.png Zorg voor winterse grip

   arrow-autoprofijt.png Geef de accu aandacht

   arrow-autoprofijt.png Ga vuil en vocht tegen

 

Winter-check.png

Het beste is om voorafgaand aan de winterperiode een wintercontrole te laten uitvoeren door de garage. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de kwaliteit van de accu, status van de banden en het niveau van de vloeistoffen. Maak een afspraak bij jouw AutoProfijt-vestiging.

 

 

line-ap.png

 

Airco-juist.png

Een airco zorgt voor verkoeling in de zomer, maar ook in de winter is een goedwerkende airco in je auto erg belangrijk. Het zorgt dat beslagen ruiten snel droog zijn. Tegelijk kun je gewoon de verwarming blijven gebruiken. De verwachting is dat de prijzen van het aircogas de komende tijd alleen maar zullen stijgen. Geef je airco ook daarom beter nu dan in de zomer een onderhoudsbeurt en profiteer van deze actie:


AIRCOSYSTEEM VULLEN  

99.png

➤ Leeghalen van het aircosysteem

➤ Opnieuw vullen met de juiste hoeveelheid koudemiddel R134A

➤ Maximaal 400 gram

  

line-ap.png

  

 Schermafbeelding_2022-09-23_om_115900.png 

 

 

 

line-ap.png

 

GRATIS_ACCU.png

Laat minstens één keer per jaar je accu preventief controleren. Want zonder goedwerkende accu start je auto simpelweg niet. Dat probleem doet zich met name voor bij lage temperaturen, want onder het vriespunt vermindert de capaciteit van een accu drastisch. Bovendien gaat een accu gemiddeld vier tot zes jaar mee. Weet jij hoelang het inmiddels geleden is dat de accu in je auto is vervangen? Vast niet. Laat daarom je accu gratis controleren bij jouw AutoProfijt-garage.

 

 

 

accucontrole-website.png

 

 

line-ap.png   

banden-check.jpg

nieuwe_banden.png

 • Brandstofefficiëntie

  Eén van de factoren die invloed heeft op het brandstofverbruik van een auto is de rolweerstand van de banden. Hoe sterker de rolweerstand, hoe meer brandstof wordt gebruikt. De brandstofefficiëntie wordt in klasse A t/m E aangegeven, waarbij A heel zuinig is en E het minst zuinig.

 • Grip op nat wegdek

  Veiligheid staat natuurlijk voorop! Het bandenlabel geeft hierbij in klasse A t/m E aan aan welke banden de beste grip hebben op een nat wegdek, waarbij A veel grip biedt en E het minst. Voorbeeld: het verschil in remweg op een nat wegdek bij een snelheid van 80 km/uur kan tot 18 meter verschil maken tussen een A en E label. Dat is de lengte van meer dan 4 auto's!

 • Geluidsproductie

  Het bandenlabel geeft informatie over het geluid van de banden buiten de auto, het zogeheten afrolgeluid. Hoe lager het afrolgeluid, hoe stiller de auto is voor de omgeving. Het zegt overigens niets over het geluid in de auto. Er zijn 3 geluidsklassen, van A (weinig geluid) tot C (meeste geluid). Klasse A is ten minste 3 dB stiller dan de wettelijke grens.

 •  Sneeuwvloksymbool

  Vind je dit symbool op het bandenlabel? Dan betreft het een winterband. Die biedt veel meer grip op een besneeuwd en glad wegdek. Sommige banden zijn voorzien van het symbool M+S (modder en sneeuw). Echter zijn dit niet per definitie winterbanden. Ze presteren wel beter op sneeuw dan gewone banden.

 autoprofijt_21.pngAdvies voor jouw situatie: Banden zijn er in vele soorten, maten, merken en prijzen. Wij adviseren graag de juiste band voor jouw specifieke gebruik, rijgedrag, veiligheid en budget. Bekijk ons bandenaanbod: 

 

 
 

line-ap.png   

flitser.png

Boetes_voorkomen.png

 

Ook een manier van besparen is boetes voorkomen. Een bekeuring voor een snelheidsovertreding of door rood licht rijden spreekt voor zich, maar er zijn ook situaties waarvan je soms geen weet hebt. Je kunt op de bon worden geslingerd voor de volgende zaken.

 

   prijs160.png ONLEESBAAR KENTEKEN

   prijs160.png ONNODIG MISTLICHT GEBRUIKEN

   Prijs380.png ONVOLDOENDE ZICHT

   prijs160.png APK VERLOPEN

   Prijs400.png NIET VERZEKERD

   prijs_5.png NIET RIJDEN OP WINTERBANDEN

   

*Getoonde bedragen zijn indicatief en kunnen geen rechten aan worden onteend.

 

 

Wanneer is uw APK verlopen?

Vul uw kenteken in en controleer direct uw APK-vervaldatum