Acties

Acties uit de actiekrant

Bekijk hem hier!


Winterset en anti-ijsdeken actie

NL-winterset_anti-ijsdeken.png

Maak een afspraak bij een AutoProfijt vestiging bij jou in de buurt!

 


Tijd voor winterbanden

Zodra de temperatuur gemiddeld onder de 7°C zakt, is het advies om winterbanden onder de auto te zetten. Maar waarom is dat zo belangrijk, zul je je afvragen. De voornaamste verschillen tussen zomer- en winterbanden worden hieronder uitgelegd.

 

PROFIEL: Een duidelijk zichtbaar verschil tussen zomer- en winterbanden zijn de inkepingen, oftewel het profiel. Het profiel van winterbanden is zo gevormd dat het gemakkelijk water, vuil en sneeuw afvoert. Bovendien zorgt het voor meer contactpunten met het wegdek voor optimaal grip.

RUBBER: Het type rubber van een winterband is aanzienlijk zachter en flexibeler dan het rubber van een zomerband, waardoor het bij lage temperaturen meer grip en trekkracht biedt.

REMWEG: Bij 5° C en een snelheid van 100 km/u op een nat wegdek sta je met winterbanden zo'n 4 meter eerder stil dan met zomerbanden. Bij sneeuw en een snelheid van 50 km/u sta je zelfs 28 meter eerder stil!

GELUID: Winterbanden produceren in de winter minder geluid in de auto dan zomerbanden, omdat zomerbanden relatief hard worden bij lage temperaturen.

Vierseizoenenbanden als alternatief

In plaats van twee keer per jaar banden wisselen, zijn vierseizoenenbanden een goed alternatief waarmee je kosten bespaart. Houd er echter wel rekening mee dat rijden op all season banden altijd een compromis is. Ze hebben simpelweg niet de optimale prestaties die zomer- en winterbanden hebben. Vierseizoenenbanden zijn een goede optie als er weinig kilometers worden gereden en/of met name in stedelijke gebieden. Je AutoProfijt-garage adviseert je graag welke banden bij jouw situatie passen. 

NL-Bandenwissel-Wielenwissel.png

Maak een afspraak bij een AutoProfijt vestiging bij jou in de buurt!

 


Gratis accucontrole

Laat minstens één keer per jaar je accu preventief controleren. Want zonder goed- werkende accu start je auto simpelweg niet.

Dat probleem doet zich met name voor bij lage temperaturen, want rond het vriespunt wordt de capaciteit van een accu aanzienlijk minder. Vooral na een hete zomer kunnen de temperatuurverschillen fataal zijn.

Bovendien gaat een accu gemiddeld vier tot zes jaar mee. Weet jij hoelang het inmiddels geleden is dat de accu in je auto is vervangen? Vast niet. Laat daarom je accu gratis controleren bij een AutoProfijt-garage. 

NL-accucontrole_1.png

Maak een afspraak bij een AutoProfijt vestiging bij jou in de buurt!

 


Airco juist in de winter belangrijk

Een airco zorgt voor koele lucht in de lente en de zomer, maar ook in de herfst en winter is een goed werkende airco in je auto erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat beslagen ruiten snel droog zijn. Dan kun jij snel en veilig op pad.

Het gebruik van de airco betekent niet dat je in een koude auto moet zitten om met schone ruiten te kunnen rijden. Je kunt gewoon tegelijk de verwarming aanzetten. De airco onttrekt het vocht uit de lucht.

Het blijven gebruiken van je airco in de winter komt ook de levensduur ten goede, want dit voorkomt lekkages. Daarbij is het belangrijk dat je het airco- systeem minstens één keer per jaar laat onderhouden en reinigen. Hierdoor worden bacteriën in de verdamper en de luchtkanalen verwijderd en is de lucht in je auto weer schoon en fris. 

Wanneer is uw APK verlopen?

Vul uw kenteken in en controleer direct uw APK-vervaldatum