APK en olie checken door uw AutoProfijt garage

Controleert u het oliepeil van uw auto regelmatig? Zo niet, let er dan op dat u op tijd een olie check laat uitvoeren bij een van de AutoProfijt garages bij u in de buurt!

Olie check

Olie is namelijk erg belangrijk voor uw motorblok. Niet alleen om alle onderdelen draaiend te houden, maar ook voor het afvoeren van rommel en vuil naar het oliefilter en het koelen van de motor. Als u oude olie of een minimale hoeveelheid olie in uw motorblok heeft, dan kunnen onderdelen sneller slijten. Dit zorgt voor toenemend benzineverbruik, maar in het meest extreme geval loopt uw motor kapot. En dat wilt u niet, want dat zorgt zeker voor een enorme kostenpost.

Wanneer olie laten checken?

Tijdens de olie check bij uw AutoProfijt garage controleert de monteur of de kwaliteit en de hoeveelheid olie bij uw auto past. Indien nodig zal hij de olie bijvullen. Daarnaast controleert de monteur ook op lekkages in het oliesysteem. Gemiddeld moet u eens per jaar een olie check laten uitvoeren, maar hoe meer kilometers u rijdt, hoe vaker u een check moet laten uitvoeren. Een olie check is geen standaard onderdeel van de APK, maar we kunnen deze twee wel altijd combineren als u dat wenst.

 

Wanneer is uw APK verlopen?

Vul uw kenteken in en controleer direct uw APK-vervaldatum