Accu vervangen door uw AutoProfijt garage

Start uw auto niet meer? Dan is de kans groot dat uw accu niet meer naar behoren werkt. Een accu zorgt voor de juiste stroom huishouding in uw auto, zodat u gebruik kan maken van bijvoorbeeld uw lampen en uw radio. Zodra u met de auto rijdt laadt de accu op.

Wanneer moet mijn accu worden vervangen?

Bij gemiddeld gebruik zou een accu zo’n zes jaren mee moeten gaan. Er zijn echter verschillende factoren van invloed op de levensduur van een accu. Met name weersomstandigheden spelen een belangrijke rol; zodra het buiten kouder wordt moet een accu nog harder dan normaal zijn best doen om naar behoren te werken. Ook rijgedrag kan invloed hebben; zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om teveel (zeer) korte ritjes te maken. Ten slotte is tijdig en goed onderhoud van belang voor uw accu.

Een auto accu check

Om er zeker van te zijn dat uw auto blijft starten is het van belang om uw accu regelmatig te laten controleren. U zult niet de eerste zijn die er tijdens de wintermaanden ‘s ochtends achter komt dat uw accu het begeven heeft, waardoor u geen gebruik van uw auto kan maken. Door de accu tijdig te laten controleren voorkomt u dergelijke situaties.

Hoe werkt dat: een accu vervangen?

Het controleren van de accu kan uw AutoProfijt garage voor u verzorgen. Een accu vervangen is uiteraard ook mogelijk als dat nodig is. AutoProfijt garages maken gebruik van accu’s van kwalitatief goede merken. Door het controleren en indien nodig vervangen van uw accu kunt u weer met een goed gevoel de weg op.

Wilt u een van de AutoProfijt specialisten naar uw accu laten kijken?

 

Wanneer is uw APK verlopen?

Vul uw kenteken in en controleer direct uw APK-vervaldatum