Distributieriem vervangen door uw AutoProfijt garage

In een motorblok zit een distributieriem of een distributieketting. Het is van groot belang dat deze op tijd wordt vervangen, want als de distributieriem kapot gaat, dan kunnen de kosten hoog in de papieren lopen. In enkele gevallen is de distributieriem helemaal niet meer te repareren. Dat wilt u natuurlijk voorkomen!

Wanneer moet een distributieriem vervangen worden?
De termijn voor het vervangen van de distributieriem staat exact beschreven in het onderhoudsboekje van uw auto. Als dit aantal kilometers nog niet is gereden, maar er is wel een aantal jaren verstreken, dan is het ook aan te raden om de distributieriem alsnog te vervangen. Als richtlijn kunt u aanhouden dat de distributieriem vervangen moet worden bij 60.000 tot 120.000 gereden kilometers of om de vijf jaar.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van de distributieriem?
Bij AutoProfijt ontvangt u vooraf een prijsspecificatie, waarin alle kosten voor het vervangen van de distributieriem zijn meegenomen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan. Bereken uw kosten via onze online offerte tool.

Hoe werkt dat: een distributieriem vervangen?
Als uw distributieriem vervangen moet worden, dan maakt u een afspraak bij één van de AutoProfijt garages. Bij het vervangen van uw distributieriem controleert de monteur ook de balans as riem en de multi V (rib) riemen set. Het komt wel eens voor dat deze riemen ook vervangen moeten worden, omdat deze versleten zijn (deze lopen vaak gelijk aan de distributieriem). Omdat de monteur op dat moment het motorblok al open heeft liggen is het gemakkelijker om het direct te doen, dan om hier een andere afspraak voor te maken.

Daarnaast is de kans op problemen groter dan bij het vervangen van alle onderdelen tegelijk. Uiteraard informeren we hier altijd over en zonder uit goedkeuring voeren we geen extra werkzaamheden uit. Let dan wel op dat de kosten voor twee aparte afspraken hoogstwaarschijnlijk hoger worden.

Wanneer is uw APK verlopen?

Vul uw kenteken in en controleer direct uw APK-vervaldatum