Katalysator vervangen door uw AutoProfijt garage

Rammelt uw katalysator? Dan is de kans groot dat deze kapot is. Zoals u weet verlaten brandstoffen uw auto na verbranding ervan in de motor. Een katalysator zorgt ervoor dat er minder schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen in het milieu terecht komen. Als uw katalysator niet meer naar behoren werkt dan stoot uw auto meer schadelijke stoffen uit en verbruikt u meer brandstof dan normaal.

Wanneer moet mijn katalysator vervangen worden?

Als uw katalysator rammelt, dan kan dat twee oorzaken hebben: het hitteschild van de uitlaat of katalysator zit los of de inhoud van de katalysator is terecht gekomen in de behuizing ervan. Doorgaans krijgt u een melding als uw katalysator kapot is op uw dashboard. Het is dan verstandig om uw AutoProfijt garage er meteen even naar te laten kijken. Daarmee voorkomt u namelijk ergere problemen.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van de katalysator?

Het vervangen van een katalysator is behoorlijk prijzig. Dat komt niet doordat het een tijdrovende klus is, maar meer omdat een katalysator een duur onderdeel is. Bij uw AutoProfijt garage kunt u er zeker van zijn dat u een complete prijsspecificatie ontvangt. Daarnaast leveren AutoProfijt garages alleen materialen van de betere merken, waardoor u zeker weet dat de reparatie een structurele oplossing biedt. Bereken uw kosten via onze online offerte tool. 

Wanneer is uw APK verlopen?

Vul uw kenteken in en controleer direct uw APK-vervaldatum